Zajíc po nicesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 165.8 mg
- Draslík 997.3 mg
- Vláknina 3046.3 mg
- Vitamín A 3046.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, vykuchaného a omytého zajíce nakrájíme na kousky.
-
2
V hrnci na oleji maso opečeme, polijeme koňakem a flambujeme.
-
3
Přilijeme víno, přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu.
-
4
Ve vařící vodě spaříme cibulky a přidáme je do hrnce se zajícem spolu s nakrájenými klobásami a olivami. Dochutíme solí a pepřem a dusíme ještě další hodinu.
-
5
Kousky zajíce a klobásky narovnáme na nahřátou mísu, omáčku necháme ještě vyvařit a nakonec ji nalijeme na maso.