Provensálské lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 658.2 mg
- Vláknina 12320.5 mg
- Vitamín A 12320.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, oloupeme a příčně nakrájíme na kolečka silná asi 1cm. Osolíme, urovnáme do mísy a necháme 30 minut odležet. Potom je poprášíme moukou a usmažíme v oleji.
-
2
V druhé pánvi opečeme oloupaná, na kolečka nakrájená rajčata. Posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou.
-
3
Obojí zeleninu vyjmeme z oleje a smícháme.
-
4
Podáváme k bílému masu.