Belgické suflé s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 1 g Tresť vanilková
  • 130 g Čokoláda na vaření
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 391.2 mg
  • Draslík 114.5 mg
  • Vláknina 5258.8 mg
  • Vitamín A 5258.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozlámanou čokoládu dáme do hrnce s odměřeným množstvím vody a trochou mléka. Mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Za stálého míchání přidáme zbytek mléka.

  • 2

    Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně vložíme čokoládovou směs. Přivedeme k varu a šleháme, až krém zhoustne. Vmícháme cukr, vanilkovou tresť a necháme vychladnout.

  • 3

    Do vychladlého krému vmícháme žloutky. Lehce vymažeme formičky.

  • 4

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do žloutkového základu. Směs rozdělíme do jednotlivých formiček.

  • 5

    Formičky položíme na horký plech a pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až suflé nabudou a ztuhnou. Pocukrujeme je a ihned podáváme.

Komentáře k receptu