Belgické suflé s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 28 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 391.2 mg
- Draslík 114.5 mg
- Vláknina 5258.8 mg
- Vitamín A 5258.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozlámanou čokoládu dáme do hrnce s odměřeným množstvím vody a trochou mléka. Mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Za stálého míchání přidáme zbytek mléka.
-
2
Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně vložíme čokoládovou směs. Přivedeme k varu a šleháme, až krém zhoustne. Vmícháme cukr, vanilkovou tresť a necháme vychladnout.
-
3
Do vychladlého krému vmícháme žloutky. Lehce vymažeme formičky.
-
4
Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do žloutkového základu. Směs rozdělíme do jednotlivých formiček.
-
5
Formičky položíme na horký plech a pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až suflé nabudou a ztuhnou. Pocukrujeme je a ihned podáváme.