Kachna s třešněmi
Suroviny
- 7 g Celer - nať
- 7 g Petržel - nať
- 175 g Třešně sušené
- 7 g Tymián čerstvý
- 7 g Rozmarýn čerstvý
- 375 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 2.5 kg Kachna domácí
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Kachní sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2314 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 203 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 386.6 mg
- Draslík 1168.9 mg
- Vláknina 3551.5 mg
- Vitamín A 3551.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
-
2
Mrkev oloupeme a nakrájíme na velké kusy.
-
3
Cibuli přepůlíme.
-
4
Svážeme si kytici z bylinek: z bobkového listu, celerové nati, petrželky, tymiánu a rozmarýnu.
-
5
Kachnu omyjeme a spolu s mrkví, olejem a cibulí dáme do pekáčku. Pečeme nezakryté na 140 °C asi hodinu.
-
6
Přidáme víno, vyjmeme kachnu, pořádně promícháme. Snažíme se setřít všechny výpeky zespodu pekáčku. Kachnu zatím osolíme a opepříme ze všech stran. Vrátíme ji do pekáčku a přilijeme vodu. Přidáme i kytici bylinek a pečeme ještě 2 hodiny. Občas kachnu otočíme.
-
7
Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 30 minut.
-
8
Poté vyjmeme zeleninu a bylinky z pekáče.
-
9
Třešně slijeme a zalijeme je 175 ml výpeku z kachny. Toto svaříme na plotně, aby vznikla omáčková směs. Trvá to tak 15 minut.
-
10
Kachnu podáváme s třešňovou omáčkou.