Broskev zapečená s vdolečkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 24.2 mg
- Draslík 392.9 mg
- Vláknina 7705.8 mg
- Vitamín A 7705.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ve větší míse obalíme v mouce a cukru. Lžící přendáme broskve do 4 zapékacích misek.
-
2
Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, máslem a smetanou. Vytvoříme tuhé těsto, které vyválíme na plát silný 2 cm. Tvořítkem vykrojíme 4 kolečka o průměru 5 mm, menší než zapékací miska. Kolečka položíme na broskve a lehce je potřeme smetanou. Misky dáme na plech, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut.
-
3