Broskev zapečená s vdolečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Broskve
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 24.2 mg
  • Draslík 392.9 mg
  • Vláknina 7705.8 mg
  • Vitamín A 7705.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ve větší míse obalíme v mouce a cukru. Lžící přendáme broskve do 4 zapékacích misek.

  • 2

    Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, máslem a smetanou. Vytvoříme tuhé těsto, které vyválíme na plát silný 2 cm. Tvořítkem vykrojíme 4 kolečka o průměru 5 mm, menší než zapékací miska. Kolečka položíme na broskve a lehce je potřeme smetanou. Misky dáme na plech, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut.

  • 3

Komentáře k receptu