Skotská vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 ml Olej stolní
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 406.2 mg
  • Draslík 384.5 mg
  • Vláknina 517.7 mg
  • Vitamín A 517.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, hladkou moukou, 1 vejcem a trochou vody.

  • 2

    Ze směsi tvoříme placičky, na každou položíme natvrdo uvařené, oloupané vejce a zabalíme. Obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji po všech stranách.

Komentáře k receptu