Skotská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 82 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 406.2 mg
- Draslík 384.5 mg
- Vláknina 517.7 mg
- Vitamín A 517.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, hladkou moukou, 1 vejcem a trochou vody.
-
2
Ze směsi tvoříme placičky, na každou položíme natvrdo uvařené, oloupané vejce a zabalíme. Obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji po všech stranách.