Dušené bílé zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 10 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 58.8 mg
- Vláknina 1104 mg
- Vitamín A 1104 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle.
-
2
Potom přidáme nasekanou petrželku, omyté a nakrájené zelí, sůl a dusíme asi 1 hodinu.
-
3
Do podušeného zelí přidáme cukr a ocet. Zaprášíme moukou, osmahneme ji, pokrm mírně podlijeme a krátce dodusíme.