Dušené bílé zelí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 58.8 mg
  • Vláknina 1104 mg
  • Vitamín A 1104 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle.

  • 2

    Potom přidáme nasekanou petrželku, omyté a nakrájené zelí, sůl a dusíme asi 1 hodinu.

  • 3

    Do podušeného zelí přidáme cukr a ocet. Zaprášíme moukou, osmahneme ji, pokrm mírně podlijeme a krátce dodusíme.

Komentáře k receptu