Veganská rýže s dýňovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Dýně
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 200 g veganská klobása
  • 70 ml Olej avokádový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Kajenský pepř
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 149 mg
  • Vláknina 3345.4 mg
  • Vitamín A 3345.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs avokádového oleje a mouky opékáme na velmi mírném plameni 30 minut do hněda. Pozor, ať se mouka nepřipálí!

  • 2

    Poté přidáme zeleninu, kterou jsme si v mezičase připravili: cibuli a papriku nakrájené velice na jemno a utřený česnek. Až je zelenina měkká, přidáme i mletou papriku, oregano, tymián, sůl, pepř a kajenský pepř.

  • 3

    Vše zalijeme vodou. Přidáme i dýni nakrájenou na kostičky a veganskou klobásu. Povaříme 20 minut.

  • 4

    Rýži uvaříme podle návodu. Rozdělíme ji do osmi mističek a zalijeme dýňovou omáčkou. Podáváme.

Komentáře k receptu