Veganská rýže s dýňovou omáčkou
Suroviny
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Dýně
- 300 g Rýže dlouhozrnná
- 200 g veganská klobása
- 70 ml Olej avokádový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Kajenský pepř
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 9 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 149 mg
- Vláknina 3345.4 mg
- Vitamín A 3345.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs avokádového oleje a mouky opékáme na velmi mírném plameni 30 minut do hněda. Pozor, ať se mouka nepřipálí!
-
2
Poté přidáme zeleninu, kterou jsme si v mezičase připravili: cibuli a papriku nakrájené velice na jemno a utřený česnek. Až je zelenina měkká, přidáme i mletou papriku, oregano, tymián, sůl, pepř a kajenský pepř.
-
3
Vše zalijeme vodou. Přidáme i dýni nakrájenou na kostičky a veganskou klobásu. Povaříme 20 minut.
-
4
Rýži uvaříme podle návodu. Rozdělíme ji do osmi mističek a zalijeme dýňovou omáčkou. Podáváme.