Quiche z červené řepy
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 300 g Červená řepa
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Sýr kozí
- 200 ml Smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Šalotka
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 38 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 247.6 mg
- Draslík 487.5 mg
- Vláknina 4360 mg
- Vitamín A 4360 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
-
2
Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
-
3
Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
-
4
Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.
-
5
Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.
-
6
Řepu oloupeme a podle velikosti můžeme rozpůlit.
-
7
Z utřeného česneku, tymiánu, kmínu a oleje si připravíme marinádu, kterou řepu potřeme a zabalíme do alobalu.
-
8
Pečeme 25 minut na 200 °C.
-
9
Poté řepu nakrájíme na plátky a ty poklademe na předpečené těsto.
-
10
Smetanu smícháme s vejci a koriandrem a polovinu směsi nalijeme na řepu.
-
11
Ořechy nasekáme nahrubo a polovinu jich nasypeme na korpus.
-
12
Další vrstvou bude polovina sýra nastrouhaná nahrubo.
-
13
Následuje smetanová směs, ořechy a nakonec sýr.
-
14
Pečeme 25 minut na 185 °C.