Bramborové pečivo s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 4 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 394.9 mg
- Vláknina 5176.7 mg
- Vitamín A 5176.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, sůl, mletý muškát, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme rozmačkané vařené brambory, rozdrobený ovčí sýr, posekanou pažitku, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Povrch potřeme vodou, posypeme celozrnnou moukou smíchanou s mletou paprikou, bochník položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova.
-
2
Pečivo necháme částečně vychladnout, nalámeme na 6 dílů podle vyznačených zářezů a podáváme.