Vaudské brambory s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer - nať
  • 200 g Mrkev kořen
  • 500 g Pórek
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 3 dl Víno bílé
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 1611 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 1601.8 mg
  • Vláknina 24439.5 mg
  • Vitamín A 24439.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme na kousky nakrájený pórek, nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, vmícháme trochu muškátového oříšku. Přemístíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem a vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme. Podáváme teplé

Komentáře k receptu