Bramborové knedlíky plněné smaženou vekou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 80 g Pšeničná krupice
- 85 g Veka
- 50 g Solamyl
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 15 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 186.6 mg
- Draslík 864.1 mg
- Vláknina 10817.9 mg
- Vitamín A 10817.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a umeleme. Žloutek s vejci rozšleháme.
-
2
Na vále vypracujeme těsto z brambor, mouky, krupice, soli, strouhaného muškátového oříšku. Z těsta nakrájíme 15 kousků.
-
3
Do každého kousku zabalíme díl smažené veky, těsto zakulatíme, obalíme v Solamylu a knedlíky 15 minut vaříme v osolené vroucí vodě.