Roštěnky smažené v křenovém těstíčku
Suroviny
- 60 g Křen
- 60 g Máslo čerstvé
- 800 g Hovězí maso zadní
- 30 g Hořčice kremžská
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 50 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 256.7 mg
- Draslík 163.2 mg
- Vláknina 1909.1 mg
- Vitamín A 1909.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Plátky zprudka po obou stranách osmažíme na oleji, necháme vychladnout a obalíme v křenovém těstíčku. Smažíme dorůžova ve výpeku, do něhož jsme přidali máslo.
-
3
Těstíčko připravíme smícháním rozšlehaných vajec, mouky, cibule, křenu a hořčice.