Salát z okurek s řeřichovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 11 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 523.9 mg
- Vláknina 3146.1 mg
- Vitamín A 3146.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řeřichu spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a drobně nasekáme. Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na osminky. Zálivku připravíme smícháním smetany s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do zálivky lehce vmícháme řeřichu.
-
2
Do mísy vložíme okurky, promícháme se zálivkou, ozdobíme ředkvičkami a necháme vychladit.