Kuřecí prsa à la fontaine
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 20 g Máslo čerstvé
- 25 g Petržel - nať
- 250 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 plátek Šunka dušená
- 1.5 kg Kuřecí prsa
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 35 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 230.1 mg
- Draslík 1260.3 mg
- Vláknina 6687.5 mg
- Vitamín A 6687.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli, petrželovou nať a tymián nakrájíme nadrobno (několik snítek tymiánu i petržele ponecháme stranou vcelku na ozdobu), 2 rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme je, nakrájíme na malé kostičky, menší žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Kuřecí prsa pokrájíme na menší řízečky, naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na pánvi s vyšším okrajem a silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém maso po obou stranách orestujeme do zlatova. Opečené řízky vyjmeme a místo nich do pánve dáme petržel a cibuli. Restujeme, dokud cibule nezesklovatí, pak přidáme nakrájená rajčata a žampiony. Za stálého míchání pokračujeme v restování až do úplného vyvaření veškeré šťávy. Směs dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout.
-
3
Rozmrazené listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech přibližně 30 x 35 cm. Na ten rozložíme plátky šunky, žampionovou směs i kuřecí řízečky a pevně srolujeme. Konce závinu pevně přitlačíme k sobě.
-
4
Na plech dáme pečicí papír, na který opatrně položíme závin, potřený rozšlehým vejcem.
-
5
Troubu předehřejeme na 220°C, plech se závinem vložíme a pečeme cca 30 minut, dokud závin nezíská zlatohnědou barvu.
-
6
Nakrájíme na kousky, ozdobíme nakrájenými rajčaty, listovým salátem a snítkami koření.