Kuřecí prsa à la fontaine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 25 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 plátek Šunka dušená
  • 1.5 kg Kuřecí prsa
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 230.1 mg
  • Draslík 1260.3 mg
  • Vláknina 6687.5 mg
  • Vitamín A 6687.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli, petrželovou nať a tymián nakrájíme nadrobno (několik snítek tymiánu i petržele ponecháme stranou vcelku na ozdobu), 2 rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme je, nakrájíme na malé kostičky, menší žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Kuřecí prsa pokrájíme na menší řízečky, naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na pánvi s vyšším okrajem a silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém maso po obou stranách orestujeme do zlatova. Opečené řízky vyjmeme a místo nich do pánve dáme petržel a cibuli. Restujeme, dokud cibule nezesklovatí, pak přidáme nakrájená rajčata a žampiony. Za stálého míchání pokračujeme v restování až do úplného vyvaření veškeré šťávy. Směs dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout.

  • 3

    Rozmrazené listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech přibližně 30 x 35 cm. Na ten rozložíme plátky šunky, žampionovou směs i kuřecí řízečky a pevně srolujeme. Konce závinu pevně přitlačíme k sobě.

  • 4

    Na plech dáme pečicí papír, na který opatrně položíme závin, potřený rozšlehým vejcem.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 220°C, plech se závinem vložíme a pečeme cca 30 minut, dokud závin nezíská zlatohnědou barvu.

  • 6

    Nakrájíme na kousky, ozdobíme nakrájenými rajčaty, listovým salátem a snítkami koření.

Komentáře k receptu