Tyrolský závin
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cukr moučkový
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Cukr vanilka
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 6 ks Hrušky
- 1 hrst Hrozinky
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr skořicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2760 kcal
- Sacharidy 395 g
- Tuky 115 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 206 g
- Cholesterol 599.2 mg
- Draslík 2379.8 mg
- Vláknina 92348 mg
- Vitamín A 92348 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, 2lžíce cukru, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu.
-
2
V hrnku smícháme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme jedno vejce a směs zapracujeme do mouky tak, aby vzniklo tužší těsto.
-
3
Rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenké pláty, posypeme strouhankou, poklademe na kousky nakrájenými hruškami, posypeme rozinkami a ořechy, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a stočíme do závinu.
-
4
Přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 20minut.
-
5
Závin nakrájíme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.