Irský chléb se sodou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mléko - podmáslí
  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 9060 mg
  • Vitamín A 9060 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme ve velké míse s vodou a špetkou soli. Přidáme na plátky nakrájené máslo a pořádně promícháme. Poté přidáme podmáslí a opět pořádně mícháme. Drobivé těsto vyklopíme na stůl a pět minut hněteme.

  • 2

    Vytvarujeme oválný chléb a uděláme do něho dva zářezy, které budou asi centimetr hluboké. Poté dáme do trouby péct na 35 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Komentáře k receptu