Sezamové preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 2 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 70.2 mg
- Vláknina 725 mg
- Vitamín A 725 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a cukr a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a pak přidáme mouku a špetku soli a 10 g sezamového semínka. Těsto mícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne měkké těsto. Pak necháme 20 minut kynout.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl. Hněteme minimálně pět minut, poté těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto zlehka promícháme a necháme ještě 10 minut dokynout. Rozdělíme na 8 částí, každou vyválíme na kuličku a pak na ovál, který rozválíme až do dlouhé šňůrky asi 40 cm dlouhé, ze kterých spleteme preclík.
-
3
Preclík dáme na lehce pomoučený plech a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě 30 minut dokynout, pak vložíme do trouby, kde pečeme při teplotě 220 stupňů Celsia cca 20 minut.