Londýnské ořechové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 190 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 119.9 mg
  • Vláknina 4052.9 mg
  • Vitamín A 4052.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřicí prášek. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme marmeládou.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr, znovu prošleháme a nakonec vmícháme mleté ořechy. Směs rozprostřeme na marmeládu.

  • 4

    Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme 25-30 minut.

  • 5

    Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu