Londýnské ořechové řezy
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 190 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr krupice
- 50 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 4 polévková lžíce Marmeláda malinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 23 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 137.4 mg
- Draslík 119.9 mg
- Vláknina 4052.9 mg
- Vitamín A 4052.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřicí prášek. Vypracujeme těsto.
-
2
Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme marmeládou.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr, znovu prošleháme a nakonec vmícháme mleté ořechy. Směs rozprostřeme na marmeládu.
-
4
Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme 25-30 minut.
-
5
Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.