Hovězí pečeně Esterházy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 150 g Mrkev kořen
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 150 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 127.8 mg
  • Draslík 1015.4 mg
  • Vláknina 6948.8 mg
  • Vitamín A 6948.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Oloupanou cibuli najemno nasekáme. Přepuštěné máslo rozehřejeme a maso na něm z obou stran krátce osmahneme. Vyjmeme a uchováme teplé. Polovinu tuku odlijeme stranou.

  • 2

    Na zbylém másle v pánvi orestujeme cibuli dohněda. Zalijeme vývarem a povaříme. Vložíme maso a zakryté dusíme cca 30-45 minut doměkka.

  • 3

    Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké, krátké nudličky. Osolíme, přidáme mouku a krátce podusíme na másle. Vmícháme nasekanou petrželku, kapary pokrájíme.

  • 4

    Z omáčky vyjmeme maso a přidáme do ní zakysanou smetanou rozmíchanou se solamylem. Prohřejeme, ale nevaříme. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, kapary, ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Maso rozdělíme na předehřáté talíře, přelijeme omáčkou, navrstvíme zeleninu a podáváme např. se špeclemi nebo širokými nudlemi.

Komentáře k receptu