Bramborová polévka se sušenými hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 36 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 1016.1 mg
- Vláknina 10702.8 mg
- Vitamín A 10702.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřiby necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Do hrnce vložíme brambory, slaninu a zeleninu. Hřiby vymačkáme a i s nálevem přidáme k zelenině. Zalijeme 1l vody, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Zakryté vaříme cca 1,5h doměkka.
-
3
Na jíšku nakrájíme cibuli nadrobno, špek na malé kostičky. Špek necháme rozpustit v pánvi a za stálého míchání na něm necháme zesklovatět cibuli. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté rozmícháme v trošce vody a přidáme do polévky. Důkladně promícháme, necháme znovu projít varem a dochutíme.
-
4
Polévku rozdělíme do misek a podáváme se slaninou.