Hrášek s cibulí a locikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 208 mg
- Vláknina 5763.7 mg
- Vitamín A 5763.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lociky omyjeme pod tekoucí vodou, cibule oloupeme. Lociky a cibuli nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, přisypeme hrášek, zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku cukru, snítku petrželky, máslo a špetku mletého muškátu. Vaříme přibližně 20 minut, kdy se voda úplně odpaří a zůstane v hrnci jen dušená zelenina s máslem.
-
2
Podávávme jako přílohu k pečenému masu.