Želírovaná mrkev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mrkev kořen
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Voda pitná
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 238 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 68.9 mg
  • Vláknina 6849.8 mg
  • Vitamín A 6849.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka o síle 3 mm. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. Vaříme 3 minuty.

  • 2

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme jí na rozpáleném másle. Přidáme vařenou mrkev, tymián, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a 100 ml vody. Vaříme 30 minut.

  • 3

    Před servírováním vyjmeme tymián.

Komentáře k receptu