Želírovaná mrkev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 238 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 68.9 mg
- Vláknina 6849.8 mg
- Vitamín A 6849.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka o síle 3 mm. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. Vaříme 3 minuty.
-
2
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme jí na rozpáleném másle. Přidáme vařenou mrkev, tymián, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a 100 ml vody. Vaříme 30 minut.
-
3
Před servírováním vyjmeme tymián.