Losos v papilotě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 93.6 mg
- Draslík 1266.3 mg
- Vláknina 8692 mg
- Vitamín A 8692 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pečicího papíru vystřihneme 8 koleček tak velkých, aby se filet ryby vešel na polovinu. Vždy dvě kolečka papíru položíme na sebe a vrchní kolo papíru lehce potřeme olejem.
-
2
Na polovinu koleček rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, na ně položíme omytý filet z lososa a na něj položíme kolečko citronu a snítku estragonu. Přeložíme druhou polovinou papíru a okraje stočíme tak, aby z balíčku neunikala šťáva.
-
3
Balíčky urovnáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut.
-
4
Lososa v papilotě podáváme ihned na nahřátých talířích. Můžeme doplnit francouzskou máslovou omáčkou.