Slané suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Gruyére
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 314.6 mg
  • Draslík 108.4 mg
  • Vláknina 661.2 mg
  • Vitamín A 661.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu na suflé vymažeme máslem. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Máslo rozehřejeme, vmícháme mouku a necháme mírně povařit, poté přilijeme mléko. Za stálého míchání necháme vařit 20 minut.

  • 3

    Přimícháme strouhaný sýr, vaječné žloutky, muškátový oříšek a špetku soli.

  • 4

    Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který vmícháme do omáčky. Přelijeme do vymazané zapékací formy a dáme péct při 175 °C na 35 minut.

Komentáře k receptu