Okurky s drůbeží nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 269.6 mg
- Vláknina 2075 mg
- Vitamín A 2075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme přbližně stejně velké okurky, očistíme, rozřízneme je podélně a vnitřek vydlabeme. Necháme asi 1 cm silné stěny.
-
2
Drůbeží vařené maso s cibulí nakrájíme nadrobno nebo umeleme na strojku, přimícháme strouhanku, vejce, smetanu, sůl a pepř. Důkladně promícháme a touto směsí naplníme okurky. Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj okurky, pokapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme na mírném ohni asi 20 minut.
-
3
Upečené okurky nakrájíme na silnější plátky a podáváme jako přílohu k pečenému masu.