Saltimcocca s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Telecí kýta
  • 60 g Šunka parmská
  • 100 g Anglická slanina
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Celer - nať
  • 120 g Mrkev kořen
  • 12 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 24 ml Hořčice
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 684.9 mg
  • Vláknina 3241.5 mg
  • Vitamín A 3241.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.

  • 3

    Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme.

  • 4

    Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky.

  • 5

    Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí.

  • 6

    Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně.

  • 7

    Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou.

  • 8

    Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 9

    Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut.

  • 10

    Víno doléváme dle potřeby.

  • 11

    Po uvaření ihned podáváme.

Komentáře k receptu