Sázená vejce s vařenými čekankami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Čekanka
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 314.3 mg
  • Draslík 712.9 mg
  • Vláknina 15579.5 mg
  • Vitamín A 15579.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čekanek odkrojíme košťály, dáme však pozor, abychom je nenarušili a později se nám nerozpadly.

  • 2

    Spaříme v horké vodě a necháme dobře okapat.

  • 3

    Máslo rozehřejeme a necháme na něm 20 minut podusit čekanky, osolíme a opepříme.

  • 4

    Dušené čekanky přendáme do menších mističek, zalijeme je smetanou a doprostřed rozklepneme vejce.

  • 5

    Pečeme 5 minut při 185 °C, po upečení lehce opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu