Dršťky na anglický způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Dršťky vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 264.2 mg
  • Draslík 122.6 mg
  • Vláknina 1865.2 mg
  • Vitamín A 1865.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené dršťky nakrájíme na menší proužky, cibuli nahrubo, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme bílou cibuli, necháme zesklovatět, přisypeme dršťky, hrnec přiklopíme a necháme 10 minut dusit. Podlijeme mlékem, osolíme, opepříme, ochutíme petrželkou a bobkovým listem. Necháme projít varem a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce mléka. Povaříme 20 až 25 minut a odstavíme.

  • 3

    Před podáváním vyjmeme bobkový list.

Komentáře k receptu