Plátky šunky á la vendéenne

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka od kosti
  • 40 ml Hořčice
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 755.3 mg
  • Vláknina 8586.5 mg
  • Vitamín A 8586.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na 6 plátků a opepříme.

  • 2

    Olej rozehřejeme společně s máslem na pánvi a šunku na něm osmažíme, cca 1 minutu z každé strany.

  • 3

    Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit v osolené vodě.

  • 4

    Uvařené brambory rozmixujeme, přidáme mléko a 10g másla. Osolíme dle chuti.

  • 5

    Osmaženou šunku podáváme s bramborovou kaší a hořčicí.

Komentáře k receptu