Francouzský chléb s kváskem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 1 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 9.6 mg
- Vláknina 6116.5 mg
- Vitamín A 6116.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečícím papírem.
-
2
V misce smícháme sušené droždí s 350 ml vlažné vody a necháme je rozpustit.
-
3
Do mísy vlijeme kvásek, prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, rozpuštěné droždí a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu a půl kynout. Poté těsto znovu prohněteme, uděláme dvě šišky a necháme je na vále kynout ještě asi hodinu. Vykynuté veky položíme na plech.
-
4
Troubu předehřejeme na 220°C, na dno trouby dáme mělkou nádobu s vodou a na mřížku pečící papír z plechu. V kastrolku rozmícháme škrob se 125 ml vody a necháme přejít varem. Přes šišky uděláme nožem šikmé řezy, přesuneme je na plech s horkým pečícím papírem, veky potřeme škrobem a pečeme asi dvacet minut. Veky jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.