Nádivka s panádou a máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3085 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 229 g
- Sodík 1389 mg
- Bílkoviny 139 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1881.1 mg
- Draslík 1803.3 mg
- Vláknina 9839.8 mg
- Vitamín A 9839.8 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 230.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V horké vodě rozpustíme 50 gramů másla, osolíme, vmícháme mouku a necháme vychladnout. Vznikne nám panáda.
-
2
Do mísy vložíme mleté telecí maso, přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, máslo, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Dobře těsto propracujeme do hladké konzistence.
-
3
Nádivka je vhodná na knedlíčky do polévek i omáček.