Petrželová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 67 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 92.2 mg
- Draslík 117.6 mg
- Vláknina 2025 mg
- Vitamín A 2025 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 160.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.
-
2
Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.
-
3
V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.
-
4
Omáčka je vhodná k telecímu masu.