Omáčka Villeroy rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 32 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 486.8 mg
- Draslík 174.1 mg
- Vláknina 2516 mg
- Vitamín A 2516 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nakrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Lehce osolíme.
-
2
Vařenou omáčku odstavíme z ohně a důkladně rozmixujeme. Vmícháme lžíci másla a 300 ml hustého rajčatového protlaku, ještě krátce povaříme, aby omáčka měla správnou krémovou konzistenci. Je-li řidší, povaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila.