Rakouský čokoládový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 34 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 212.8 mg
- Draslík 252.2 mg
- Vláknina 4787.5 mg
- Vitamín A 4787.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, až se rozpustí a spojí. Potom odstavíme.
-
2
V míse ušleháme bílky a po částech zašleháme 60 g cukru. Žloutky a zbytek cukru utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a třeme, až se vše spojí. Vsypeme mouku a třeme do hladkého těsta. Na závěr vmícháme sníh. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm. Forma musí být vymazaná máslem a vysypaná moukou.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut. Dort při pečení nabude a na povrchu popraská. Hotový dort necháme zcela vychladnout, patrně se ve středu trochu propadne.
-
4
Z tabulky čokoládové polevy si připravíme hobliny. Půjdou lépe vyrábět, když polevu necháme na chvíli v mrazáku. Nožem potom seškrábeme hobliny.
-
5
Dort vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme hoblinami. Podáváme se šlehačkou.