Rakouský čokoládový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Čokoláda hořká
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 60 g Poleva čokoládová
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 212.8 mg
  • Draslík 252.2 mg
  • Vláknina 4787.5 mg
  • Vitamín A 4787.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, až se rozpustí a spojí. Potom odstavíme.

  • 2

    V míse ušleháme bílky a po částech zašleháme 60 g cukru. Žloutky a zbytek cukru utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a třeme, až se vše spojí. Vsypeme mouku a třeme do hladkého těsta. Na závěr vmícháme sníh. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm. Forma musí být vymazaná máslem a vysypaná moukou.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut. Dort při pečení nabude a na povrchu popraská. Hotový dort necháme zcela vychladnout, patrně se ve středu trochu propadne.

  • 4

    Z tabulky čokoládové polevy si připravíme hobliny. Půjdou lépe vyrábět, když polevu necháme na chvíli v mrazáku. Nožem potom seškrábeme hobliny.

  • 5

    Dort vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme hoblinami. Podáváme se šlehačkou.

Komentáře k receptu