Švestkový kompot s karamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 208.3 mg
- Vláknina 3532.5 mg
- Vitamín A 3532.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme.
-
2
Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Přitom můžeme podle potřeby přilít 2 lžíce vody. Přidáme připravené švestky a v karamelu je podusíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme pomerančovou šťávou.
-
3
Ke švestkám přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme, krátce prohřejeme a dochutíme ginem.
-
4
Ovocnou směs rozdělíme na talíře a podle chuti posypeme moučkovým cukrem.