Švestkový kompot s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Švestky
  • 40 g Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Gin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 208.3 mg
  • Vláknina 3532.5 mg
  • Vitamín A 3532.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 2

    Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Přitom můžeme podle potřeby přilít 2 lžíce vody. Přidáme připravené švestky a v karamelu je podusíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme pomerančovou šťávou.

  • 3

    Ke švestkám přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme, krátce prohřejeme a dochutíme ginem.

  • 4

    Ovocnou směs rozdělíme na talíře a podle chuti posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu