Brambory z kraje Dauphiné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 140 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 70.7 mg
  • Draslík 693.8 mg
  • Vláknina 8456.7 mg
  • Vitamín A 8456.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací formu vymažeme celou utřeným česnekem, poté hojně máslem. Formu použijeme takovou, ze které lze pokrm i podávat.

  • 2

    Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, zasypeme polovinou sýra, osolíme, opepříme a poklademe polovinou hoblinek másla.

  • 3

    Překryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, osolíme, opepříme a poklademe máslem.

  • 4

    Smetanu nalijeme na brambory u stěn formy. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme v horní části, dokud brambory nezhnědnou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu