Telecí hlava po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2623 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 20.9 mg
- Vláknina 2116.7 mg
- Vitamín A 2116.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a spařenou telecí hlavu ponoříme do studené vody na 6-10 hodin. Vodu často vyměňujeme.
-
2
Potom hlavu vykostíme, srolujeme, svážeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut, odstavíme a necháme v horké vodě 30 minut.
-
3
Přilijeme ocet, přidáme cibuli se zapíchanými hřebíčky, mrkev nakrájenou na kolečka, svazek bylinek, sůl, mouku rozkvedlanou ve vodě a vše vaříme 2 hodiny.
-
4
Podáváme s různými omáčkami.