Gratinované filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 17037 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 88.3 mg
- Draslík 301.4 mg
- Vláknina 38430 mg
- Vitamín A 38430 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Filé osolíme, naskládáme do vymazané zapékací mísy a potřeme hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky okurek, sekané kapary a kostičky opečené slaniny. Vše zalijeme 1/8l kyselé smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě dorůžova.
-
3
Podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.