Hamburský guláš
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 stroužek Česnek
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 0.125 l Víno červené
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 124.2 mg
- Draslík 83.8 mg
- Vláknina 1046.9 mg
- Vitamín A 1046.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tomto základě opečeme na kostky nakrájené maso. Mírně osolíme, přidáme nasekaný česnek, koření a mírně podlité vše dusíme téměř doměkka.
-
2
Maso podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
-
3
Podáváme s nočky nebo s makarony.