Tatranské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 823 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 68 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 592 mg
- Vláknina 4060.8 mg
- Vitamín A 4060.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečeni vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno.
-
2
Maso z obou stran smažíme na sádle. Současně z cukru uvaříme karamel, vmícháme do něj oba kompoty, víno a za stálého míchání povaříme.
-
3
Usmažené řízky podáváme přelité karamelovým ovocem, zakapané citronovou šťávou a posypané ořechy.