Tatranské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kompot broskvový
  • 120 g Kompot jablečný
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 60 g Cukr krupice
  • 650 g Vepřová pečeně
  • 70 g Sádlo vepřové škvařené
  • 70 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 592 mg
  • Vláknina 4060.8 mg
  • Vitamín A 4060.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečeni vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno.

  • 2

    Maso z obou stran smažíme na sádle. Současně z cukru uvaříme karamel, vmícháme do něj oba kompoty, víno a za stálého míchání povaříme.

  • 3

    Usmažené řízky podáváme přelité karamelovým ovocem, zakapané citronovou šťávou a posypané ořechy.

Komentáře k receptu