Rajčatová omáčka s perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 8 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 223.7 mg
- Vláknina 2742 mg
- Vitamín A 2742 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme je jadérek, nakrájíme na kostičky. Perník nastrouháme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme cukr, bobkový list a smažíme, dokud mouka s cukrem nezhnědne. Přidáme rajčata, přisypeme perník, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem a dusíme, až se rajčata úplně rozvaří. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.