Slovenské langoše
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
- 1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 40 g Droždí
- 100 g Kečup
- 500 ml Mléko polotučné
- 150 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1497 kcal
- Sacharidy 198 g
- Tuky 57 g
- Sodík 928 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 54.3 mg
- Draslík 309.1 mg
- Vláknina 16805 mg
- Vitamín A 16805 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto.
-
2
Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky.
-
3
Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou.
-
4
Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.