Slovenské tvarohové taštičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 332.8 mg
  • Draslík 140 mg
  • Vláknina 4874.2 mg
  • Vitamín A 4874.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hrubé mouky, vajec a 200ml vody vypracujeme na vále těsto. Z těsta vyválíme tenký plát a tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka.

  • 2

    Příprava náplně: Tvaroh rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, se žloutky a s citronovou kůrou.

  • 3

    Na polovinu vykrájených koleček položíme vždy lžičku náplně, přikryjeme zbylými kolečky a těsto dobře přitiskneme.

  • 4

    Taštičky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5-8 minut.

  • 5

    Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu