Sekaná se zeleninou a hráškem
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Salám měkký
- 150 g Paprika červená
- 80 g Mrkev kořen
- 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 120 g Strouhanka
- 10 g Paprika mletá sladká
- 8 g Sůl
- 4 g Majoránka
- 120 g Hořčice
- 200 g Chléb konzumní
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 93 g
- Sodík 1885 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 156.9 mg
- Draslík 381.7 mg
- Vláknina 9370 mg
- Vitamín A 9370 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu s uzeninou nakrájíme na malé kostičky, papriky pokrájíme na drobné nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo.
-
2
Mleté maso vložíme do mísy, přisypeme papriky, mrkev, scezený nakládaný hrášek, uzeninu, slaninu. Přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, mletou papriku, majoránku, osolíme, důkladně promícháme a vytvarujeme větší šišku.
-
3
Sekanou vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu, podle potřeby podléváme a sekanou poléváme vypečeným tukem.
-
4
Upečenou sekanou krájíme na plátky, doplníme chlebem, hořčicí a ještě teplou podáváme.