Slovenský skopový tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 5 dkg Slanina vepřová
  • 1.17 dkg Sádlo škvařené
  • 1 kg Skopová plec
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 7.6 mg
  • Draslík 116.3 mg
  • Vláknina 1931 mg
  • Vitamín A 1931 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu na tuku, vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a dále restujeme. Ochutíme kořením, přilijeme víno a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme hořčicí a ještě necháme přejít varem.

Komentáře k receptu