Slepovaný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 75 g Tuk
  • 40 g Cukr krupice
  • 280 g Mouka polohrubá
  • 15 g Citronová kůra
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Marmeláda rybízová
  • 20 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 88.2 mg
  • Draslík 76.1 mg
  • Vláknina 2987.5 mg
  • Vitamín A 2987.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, přidáme máslo, vejce, strouhanou citronovou kůru, vypracujeme těsto, rozdělíme na tři díly a vyválíme na stejně velké pláty. Plech pomažeme tukem a postupně upečeme každý plát zvlášť. Doba pečení jednoho plátu je asi 25 až 30 minut. První plát potřeme marmeládou a přilepíme k němu druhý plát. Znovu potřeme marmeládou a položíme třetí plát. Ze dvou bílků a krupicového cukru vyšleháme sníh, pokryjeme jím povrch slepeného koláče a vložíme ještě na chvíli do trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout sníh.

  • 2

    Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu