Slepovaný dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tuk
  • 350 g Cukr krupice
  • 300 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle mleté
  • 40 g Solamyl - bramborový škrob
  • 30 g Kakao
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 g Poleva cukrářská lískooříšková
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Rum
  • 12 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 242.1 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 986.7 mg
  • Vitamín A 986.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, mouku, promícháme a vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny přimícháme kakao.

  • 2

    Plech pomažeme tukem a rozprostřeme na něj jednu polovinu těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Stejným způsobem upečeme i druhou polovinu těsta a obě necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.

  • 3

    Do rendlíku nalijeme mléko, přisypeme solamyl, moučkový cukr, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Hustou hmotu necháme vychladnout, přimícháme máslo, mleté mandle a trochu našleháme.

  • 4

    Kakaový piškot pokapeme rumem, potřeme náplní, zakryjeme světlým piškotem a trochu přimáčkneme, aby se oba piškoty přilepily. Vrchní piškot také pokapeme rumem a celý dort i ze stran potřeme oříškovou polevou. Necháme v lednici vychladit a můžeme podávat.

Komentáře k receptu