Karbanátky z vepřového srdce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 50 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 60 g Strouhanka
  • 2.67 g Olej rostlinný
  • 300 g Vepřové srdce
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1362 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 180.8 mg
  • Draslík 608 mg
  • Vláknina 5348.5 mg
  • Vitamín A 5348.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové srdce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Srdce, slaninu a cibuli spolu umeleme na masovém strojku, přidáme v mléce namočenou strouhanku, sůl, pepř, majoránku, vejce a vypracujeme masové těsto. Z těsta tvoříme menší placičky a smažíme v pánvi v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  • 2

    Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Komentáře k receptu