Sele pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 35 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 13.5 mg
- Vláknina 157.5 mg
- Vitamín A 157.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné sele omyjeme, prosolíme i zevnitř, břicho okmínujeme, naplníme suchými houskami, zašijeme, celé sele pomažeme máslem, vložíme do pekáče na záda podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
-
2
Sele obrátíme, nohy přitlačíme k břichu a dopečeme. Sele často potíráme pivem a vypečenou šťávou.
-
3
Upečené sele vyndáme z trouby, odřízneme hlavu, tělo rozřízneme podélně napůl a půlky selete naporcujeme.
-
4
Podáváme s hořčicí nebo nějakou pikantní omáčkou.