Sele pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žemle tuková
  • 30 g Sůl
  • 15 g Kmín celý
  • 400 g Hořčice
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 5 kg Sele
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 13.5 mg
  • Vláknina 157.5 mg
  • Vitamín A 157.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné sele omyjeme, prosolíme i zevnitř, břicho okmínujeme, naplníme suchými houskami, zašijeme, celé sele pomažeme máslem, vložíme do pekáče na záda podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.

  • 2

    Sele obrátíme, nohy přitlačíme k břichu a dopečeme. Sele často potíráme pivem a vypečenou šťávou.

  • 3

    Upečené sele vyndáme z trouby, odřízneme hlavu, tělo rozřízneme podélně napůl a půlky selete naporcujeme.

  • 4

    Podáváme s hořčicí nebo nějakou pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu